Ο πρώτος οδηγός βοτανολογίας
βασισμένος σε επιστημονικές
μελέτες που αναδεικνύει
τις ιδιότητες των βοτάνων.
- Μη κατηγοριοποιημένο
Τα 10 αγαπημένα βότανα της Divinum για την μαγειρική.
Share on facebook
Share on twitter
Τα βότανα μπορούν να προσφέρουν μια δημιουργική γευστική εναλλακτική λύση στην θέση του αλατιού, για να προσθέσουμε γεύση στα φαγητά μας. Μέσω της επιδέξιας χρήσεις των βοτάνων μπορούμε να δημιουργήσουμε φανταστικά αποτελέσματα μειώνοντας ή και εξαλείφοντας την ποσότητα αλατιού στο φαγητό. Παρακάτω θα αναλύσουμε από την μαγειρική σκοπιά τα 10 δημοφιλέστερα βότανα μέσα από την ματιά της Divinum. Τα βότανα που προτείνουμε μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε είτε αποξηραμένα είτε φρέσκα. Φυσικά η απόρροια αυτών των πληροφοριών είχε σαν αποτέλεσμα τα δύο Αλάτια βοτάνων της divinum:
Βασιλικός: Έχει λεπτή πιπεράτη γεύση πηγαίνει με σαλάτες πράσινες, πατατοσαλάτες. Ταιριάζει απόλυτα με τις φρέσκιες ντομάτες και μοτσαρέλα. Πηγαίνει εξαιρετικά με κόκκινες σάλτσες και βούτυρα βοτάνων.
Δημιουργήστε πέστο βασιλικού και απογειώστε την κουζίνα σας. ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
Θυμάρι: Για τον ζωμό κότας ή για το γέμισμα της. Σε μαρινάδες για κρέας ή αρνί , μοσχάρι, σως, σούπες ή πιάτα με αυγό. Συχνά χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με ντομάτα λάδι ή βούτυρο. Υπάρχει μια εξαιρετική ποικιλία θυμαριού το λεμονοθύμαρο με έντονη γεύση λεμονιού που ταιριάζει απόλυτα με λευκά κρέατα και dressing σε σαλάτες. Μην υπερβάλλετε στην δοσολογία σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να πικρίσει το κρέας σας.
Φασκόμηλο: Ένα βότανο με έντονα αρώματα που φοβούνται πολύ να χρησιμοποιήσουν λόγω της δύναμης του. Τολμήστε το και εντάξτε το στην κουζίνα σας ειδικά σε ζωμούς, στην γέμιση από τα λουκάνικα (βάλτε μικρή ποσότητα αφού πρώτα το περάσετε από το μπλέντερ μια ιδέα και για τους επαγγελματίες κρεοπώληδες). Πηγαίνει εξαιρετικά με λιπαρά φαγητά. Δοκιμάστε το επίσης πάνω σε τυριά.
Άνηθος: Συνδυάζεται με κρεμμύδια, λάχανο, πατάτες, κύμινο, πάπρικα. Επίσης πηγαίνει σε συνδυασμό με όλα τα καυτερά μπαχαρικά. Προσθέστε τον σε φαγητά κατσαρόλας, πιάτα λαχανικών, σούπες, βραστά. Η πρόταση μας για ένα τέλειο ντιπ είναι: σε ένα κουπάκι γιαούρτι βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο άνηθο, ένα κουταλάκι ξύδι βαλσάμικο, μισό κουταλάκι μηλόξυδο και ένα κουταλάκι ελαιόλαδο. Υγιεινό και δροσερό, που λόγω του γιαουρτιού μας δίνει καλής ποιότητας πρωτεΐνη, ασβέστιο, μαζί με τις ίνες και τις βιταμίνες που παίρνουμε από τον άνηθο.
Δείτε επίσης
8 επιστημονικά οφέλη που έχει το MSM
Το μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο, πιο γνωστό ως MSM αποτελεί μια φυσική ουσία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών συμπτωμάτων και καταστάσεων. Πιο συγκεκριμένα, είναι μια ένωση που
1 Σεπτεμβρίου, 2022
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Να είσαι κοντά στην φύση: Ενισχύει το μυαλό, το σώμα και τις καλές διατροφικές συνήθειες.
Στα τέλη του 2020, οι Καναδοί γιατροί έγιναν πρωτοσέλιδο για τη «συνταγογράφηση της φύσης» συστήνουν χρόνο σε εξωτερικούς χώρους βασιζόμενη στην έρευνα που υποστηρίζει ότι
25 Μαΐου, 2022
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Ο ρόλος των επινεφριδίων στη ζωή μας με την Ιατρό Βασιλική Μπαντούνα.
Συζήτηση για τον ρόλο των επινεφριδίων στη ζωή μας και πως επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού με την Ιατρό Βιοπαθολόγο – Μικροβιολόγο – Φυσιοπαθητικό
17 Μαΐου, 2022
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Γιατί να επιλέξετε ψυχοθεραπεία online;
Είναι γεγονός ότι η ψυχοθεραπεία εξ ’αποστάσεως χάρη στην τεχνολογία αποτελεί ένα καλό τρόπο για να επιλύσετε τυχόν προσωπικά ζητήματα ή προσωπικές δυσκολίες. Η συμβουλευτική είναι ένας κλάδος της
16 Μαΐου, 2022
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Επιλύστε τις διαφορές με τα παιδιά σας με 4 τρόπους.
Είναι γεγονός ότι η σχέση ανάμεσα στον γονέα και το παιδί είναι ιδιαίτερα απαιτητική και έντονη γεμάτη θετικά αλλά και αρνητικά συναισθήματα. Οι εντάσεις ανάμεσα
16 Μαΐου, 2022
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Ζήσε στο παρόν…
Mindfulness-ζήσε στο παρόν: Τι είναι η ενσυνειδητότητα και πώς βοηθάει στην καθημερινότητα; Ζήσε την στιγμή… τι νόημα κρύβεται πίσω από μια τόσο μικρή και δημοφιλή
16 Μαΐου, 2022
Δεν υπάρχουν Σχόλια