Ο πρώτος οδηγός βοτανολογίας
βασισμένος σε επιστημονικές
μελέτες που αναδεικνύει
τις ιδιότητες των βοτάνων.
ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Χρόνος προετοιμασίας
15'
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Ποσότητα ή μερίδες
500gr
Υλικά
- 1 γάλα ζαχαρούχο
- 1 γάλα εβαπορέ συμπυκνωμένο
- 1 φυτική σαντιγί
- 2 κουταλάκια του γλυκού Νες καφέ/ εσπρέσο
- 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο καφέ Divinum
Tips
1. Μετά από 1,5 ή 2 ώρες καλό είναι να βγάλετε το παγωτό από την κατάψυξη και να το ανακατέψετε ώστε να παραμείνει αφράτο.
2. Μπορείτε να προσθέσετε λίγα κομμάτια σοκολάτας ή ψίχα καρυδιού στο τέλος και να ανακατέψετε. Η κουβερτούρα ταιριάζει υπέροχα στο παγωτό μόκα.
3. Κάντε το παγωτό σας sandwich. Τοποθετήστε το παγωτό ανάμεσα σε μπισκότα πτι-μπερ. Θα το λατρέψετε.
Εκτέλεση
ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΟΚΑ
Φτιάξτε χειροποίητο σπιτικό παγωτό χωρίς κόπο γρήγορα. Μια εύκολη συνταγή, χωρίς χημικές ουσίες και φυσικά η πιο οικονομική λύση. Υπέροχη γεύση για όλους τους αγαπημένους και την οικογένεια σας.
Εκτέλεση:
Στο σκεύος που θα τοποθετήσετε στην κατάψυξη χτυπάτε με το μίξερ τη φυτική σαντιγί για 5 λεπτά. Μέχρι να γίνει αφράτη και να αποκτήσει περισσότερο όγκο. Προτιμήστε ένα μεγάλο μπολ.
Στην συνέχεια ρίξτε αργά-αργά το ζαχαρούχο γάλα χτυπώντας παράλληλα με μεγάλη ταχύτητα.
Διαλύετε τον Νες καφέ ή τον εσπρέσο μέσα στο εβαπορέ. Προσθέτετε τις σταγόνες από το αιθέριο έλαιο καφέ της Divinum.
Χτυπάτε για ακόμα 5 λεπτά και το καταψύχετε.
Δείτε επίσης
10'
Εύκολο
1 ποτήρι
2 Ιουνίου, 2021